Caleidoscop la feminin

Foto: Anna Irma Battino / Twitter

Nu mai puțin de 23 de femei au fost reținute în Turcia, pe 5 martie, în timpul unor marșuri ocazionate de Ziua Internațională a Femeii. În același timp, președintele Recep Tayyip Erdogan a acuzat Germania de practici naziste, după interzicerea unor demonstrații ale etnicilor turci din această țară. Turcia va organiza în aprilie un referendum pentru conferirea de puteri sporite președintelui.

Foto: UNICEF

Se împlinesc zilele acestea patru ani de cînd au început ostilitățile armate în estul Ucrainei. Sute de persoane au murit, alte mii au trebuit să își părăsească locuințele, mai multe acorduri de încetare a focului au produs doar rezultate de moment. În acest timp, circa 1 milion de copii au nevoie de asistență umanitară de urgență.

Foto: Elena Zgărdan

”Și totuși e primăvară”. Sub acest titlu este prezentată imaginea de mai jos, în care se dovedește încă o dată că femeile vor să fie întotdeauna frumoase, indiferent de condițiile în care trăiesc sau muncesc. Aici, o șoferiță de troleibuz din Chișinău nu a ezitat să repare mașina care s-a defectat, chiar dacă era îmbrăcată… mai deloc în genul unui mecanic.

Foto: Twitter

Dacă pînă acum am avut numai imagini feminine, o să încheiem tot cu una frumoasă, chiar dacă este de celălalt gen. Mai exact, un superb artefact, un cap efeminat de Apollo – zeitate a muzicii, adevărului, soarelui, printre multe altele – a fost descoperit recent pe șantierul arheologic de la Serdica, din Bulgaria. Artefactul este datat în secolul II al erei noastre.

 

Sinopsis

Informație și analiză din regiunea țărilor riverane Mării Negre și a Balcanilor.

SHOWHIDE Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.