Transgaz amînă conectarea rețelelor de gaze naturale cu R. Moldova

Compania Transgaz a modificat termenul de construcţie şi dare în exploatarea a infrastructurii de gaze natuale necesare pe teritoriul României pentru asigurarea alimentării conductei de interconexiune Iaşi-Ungheni-Chişinău
Foto: Adel – al Haddad / InquamPhotos

Noul termen este anul 2021, rezultă din Planul de dezvoltare a Sistemului Naţional de Transport gaze naturale din România pentru perioada 2019- 2028 elaborat de Transgaz şi aprobat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), relatează mold-street.com.

În documentul citat, la capitolul „Dezvoltări ale SNT în zona de Nord – Est a României în scopul îmbunătăţirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum și a asigurării capacităţilor de transport spre/dinspre Republica Moldova”, se arată că valoarea proiectului rămîne de 174,25 milioane euro, deși costul unor lucrări s-a modificat.

Foto: mold-street.com

În faza inițială, proiectul de creare a infrastructurii de gaze naturale între România și R. Moldova trebuia să fie gata pînă la sfîrșitul anului trecut.

Aveți aici un articol care rezumă istoria celui mai important proiect economic ce ar trebui să unească, nu doar simbolic, România și Republica Moldova.
Sinopsis

Informație și analiză din regiunea țărilor riverane Mării Negre și a Balcanilor.

SHOWHIDE Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.