Mitropolia Moldovei se opune vaccinării și invocă teorii conspiraționiste

Biserica Ortodoxă din Moldova, subordonată Patriarhiei Moscovei, a lansat într-o adresă oficială către autoritățile statului cîteva din tezele conspiraționiste promovate de propaganda rusă în perioada pandemiei
Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova / Foto: Mitropolia.md

Într-o „adresare” adoptată pe 19 mai, sinodul mitropoliei supuse canonic patriarhiei ruse cere premierului I. Chicu, președintelui Igor Dodon și președintei parlamentului, Zinaida Greceanîi, să nu oblige populația să se vaccineze contra virusului COVID-19, în cazul în care un asemenea vaccin va fi elaborat. Preoții ortodocși se tem că, odată cu noul vaccin, în organismul uman pot fi introduse „nanocipuri” sau alte „dispozitive” cu efecte adverse.

În argumentația lor, șefii bisericii din R. Moldova citează argumente aduse de parlamentarii români Varujan Vosganian și Matei Dobrovie, precum și articole din Evenimentul Zilei (sursa aici).

„Este obligatoriu de a enunța și ideea că vaccinarea reprezintă și un pericol de microcipare sau introducere în organismul uman a altor dispozitive străine lui. Opinia publică din multe state europene, protestează contra obligativității vaccinurilor, mai ales a vaccinului contra COVID-19, deoarece le consideră o cale prin care sistemul antihristic mondialist dorește să introducă în corpurile oamenilor microcipuri cu ajutorul cărora să-i poată controla, prin intermediul tehnologiei 5G. (…)

Bill Gates este considerat principalul responsabil pentru crearea tehnologiei de microcipare a populației, prin intermediul unui vaccin care să introducă în trup nanoparticule care reacționează la undele transmise de tehnologia 5G și permit sistemului să îl controleze pe om de la distanță”, se mai arată în document .

Conducerea Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova invocă faptul că în Parlamentul Italiei a fost formulată de către o deputată cererea de arestare a „infractorului internațional Bill Gates, care este acuzat de faptul că este un criminal împotriva umanității, că a provocat prin vaccinuri moartea a 500.000 de copii în India, că susține ideea de genocid pentru reducerea populației planetei”.

Se consideră că tehnologia 5G în combinație cu anumite vaccinuri administrate în China și Italia au și stat la baza apariției acestui virus care a întors pe dos întreaga planetă, mai susțin autorii documentului, afirmând și că a început microciparea în masă a populației din Europa.

În baza acestor teorii și așa-zise argumente, Mitropolia Moldovei cere guvernului de la Chișinău:

Solicitările Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova

Ierarhii Bisericii Ortodoxe din Moldova mai consideră binevenită inițiativa ca, în cel mai scurt timp, autoritățile să invite reprezentanții Bisericii Ortodoxe din Moldova ca să reformuleze hotărârea Comisiei Naționale Extraordinară în Sănătate Publică, astfel încât să li se permită preoților să oficializeze slujbe în biserici, cu asistarea credincioșilor.

„În caz contrar ne asumăm dreptul canonic și moral de a vă exclude din pomenirea și rugăciunea Bisericii. Nu luptați împotriva Bisericii, căci cel care o apără este Hristos”se mai arată în demersul făcut către autorități.

Într-o altă adresare către autorități, Mitropolia Moldovei spune că este revoltată de decizia recentă a autorităților de a prelungi, pînă pe 30 iunie, interdicția oficierii riturilor cu public în incinta bisericilor pentru a limita răspândirea infecției de coronavirus (detalii aici). „Am așteptat cu mare nerăbdare ridicarea mai multor restricții, iar amânarea respectivă revoltă, dezgustă și este chiar jenantă”, se spune în adresare. Este pentru a doua oară în ultimele luni când biserica în frunte cu mitropolitul Vladimir îl critică aspru pe premierul Chicu din cauza restricțiilor antiepidemice, care au afectat și biserica chiar în perioada Paștelui.

# Pe 22  mai, Oficiul Avocatului Poporului a făcut un apel la Mitropolia Moldovei să-și retragă apelul către autorități și să se abțină de la declarațiile care ar putea afecta negativ sănătatea publică și pacea societății.

Sinopsis

Informație și analiză din regiunea țărilor riverane Mării Negre și a Balcanilor.

SHOWHIDE Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.