Germania. 596 mandate de arestare pentru extremiști de dreapta

Foto: Unsplash

Autoritățile germane au emis în acest moment nu mai puțin de 596 de mandate de arestare pe numele unor extremiști de dreapta, arată un raport al Ministerului de Interne de la Berlin ca răspuns la o apelare parlamentară. În 140 de cazuri, mandatele de arestare au fost emise din cauza unor presupuse infracțiuni motivate politic. Nouă mandate au fost emise pe numele unor persoane care au mai multe capete de acuzare.

Interpelarea a fost adresată de grupul parlamentar al partidului de stânga Die Linke, relatează agenția de presă Dpa. Diferite baze de date ale poliției au arătat recent că există un total de 788 de mandate de arestare în curs de executare pentru suspiciuni de infracțiuni motivate politic din spectrul de dreapta.

Cu șase luni mai devreme, în bazele de date existau 602 mandate de arestare în curs de executare împotriva unor persoane pe considerente legate de ideologia de dreapta. O persoană poate face obiectul mai multor mandate de arestare și doar unele dintre mandatele de arestare împotriva extremiștilor se referă la infracțiuni motivate politic.

Datele includ 147 de persoane suspectate de comiterea unei infracțiuni violente, dintre care 12 ar fi comis mai multe infracțiuni violente. Pentru 24 dintre aceste 147 de persoane, baza de date a poliției Inpol-Z a enumerat motivul mandatului de arestare ca fiind o suspiciune de violență motivată politic.

Martina Renner, de la formațiunea Die Linke, a criticat creșterea numărului de mandate de arestare în curs de executare, calificând cifra ca fiind un reper important pentru noul guvern al Germaniei. „Seriozitatea luptei împotriva organizării și violenței extremei drepte poate fi măsurată și prin executarea mandatelor de arestare împotriva neonaziștilor”, a declarat Martina Renner.

Sinopsis

Informație și analiză din regiunea țărilor riverane Mării Negre și a Balcanilor.

SHOWHIDE Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.