MApN va reacționa la știrile false despre Armata României

Ministerul Apărării (MApN) a lansat o licitație deschisă pentru achiziția unui sistem informatic necesar monitorizării și procesării informațiilor media pentru a reacționa la știrile false referitoare la Armată, relatează Hotnews.ro
Fake news semnalat de către MApN

Sistemul va monitoriza și procesa 24 de posturi TV, radio și media online. Obiectivul general al achiziției este informarea în timp util a decidenților și personalului MApN privind informații din mass-media referitoare la armată.

Contractul publicat pe 12 mai în SEAP are o valoare estimată la peste 1,1 milioane de lei (fără TVA) și presupune achiziția de servere, a unei soluții informatice de monitorizare TV a 24 posturi și laptopuri. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 10 iunie 2020.

Beneficiarul achiziției este Direcția Informare și Relații Publice din MApN. În caietul de sarcini al licitației se menționează că obiectivul general al achiziției este „informare în timp util a decidenților și personalului MApN privind informații din mass-media referitoare la armată sau de interes pentru respectivul personal.”

Furnizorii echipamentelor trebuie să aibă cod NATO de agent economic, iar 90% din punctajul licitației este acontat de preț, 10% fiind garanția acordată. Obiectivul specific al achiziției este: „monitorizare și procesare media (TV, radio și media online)”.

Detalii despre soluția informatică de monitorizare TV 24 posturi

Produsul „Echipament monitorizare TV 24 posturi” este destinat înregistrării simultane a minim 20 canale audio-video, comprimarea, stocarea/arhivarea înregistrărilor pe o perioadă de timp prestabilită precum și rularea aplicațiilor de rețea care necesită procesare în timp real (aplicație de sistem media logger, tip server audio-video; aplicație client media logger, tip player audio-video).

Serverul trebuie să asigure stocarea datelor/înregistrărilor timp de 20 de zile. Formatul acceptat de înregistrare Mp4 (h264) 1920×1080/2075kbps. Arhitectura hardware să asigure înregistrarea simultană a 20 de posturi video digitale, 4 posturi audio FM, 8 canale HDMI și streaming video.

Sistemul trebuie să permită accesul simultan la înregistrări a minim 15 utilizatori concurenți și posibilitatea instalării unui număr nelimitat de clienți tip Media Player pentru accesarea înregistrărilor audio-video.

Aplicația software trebuie să permită implementarea unui sistem care să aibă facilități specifice proceselor de tip „audio-video logging” pentru a asigura:
– înregistrarea directă, OnAir și OffAir a unor stream-uri audio-video multiple, de la orice sursă specifică difuzării și recepției programelor radio-TV (receptoare radio/TV digitale, internet și HDMI)ș
-comprimarea, stocarea și arhivarea înregistrărilor pe o perioada de timp prestabilităș
– importul metadatelor asociate emisiunilor și programelor difuzate
– accesul securizat la înregistrările audio-video”.

În mod normal echipamentele IT care vor fi folosite la realizarea monitorizării și procesării informațiilor media ar trebui să fie bazate pe inteligenta artificială (IA), deoarece cantitatea de informaţii din surse deschise care vor trebui să fie procesate este foarte mare.

 

 

Sinopsis

Informație și analiză din regiunea țărilor riverane Mării Negre și a Balcanilor.

SHOWHIDE Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.