Infodemic #7

A apărut a șaptea ediție a INFODEMIC, un newsletter care își propune să vă informeze despre… dezinformare, în contextul pandemiei de coronavirus

Din sumar:

==>În România există o formă de mesianism ortodox care oferă răspunsuri comode la situația complicată generată de pandemie, consideră sociologul Dani Sandu. Grupurile care se raliază acestui tip de mesaj pot avea o importanță strategică. În același timp însă, populația ”necredincioasă” – care se declară agnostică sau ateistă – tinde să aibă atitudini mai conservatorare decât cea religioasă. Ce e de făcut?

==>Odată ce al doilea val al pandemiei de coronavirus lovește tot mai puternic Europa, testarea rapidă, în masă, devine o opțiune ce merită luată în calcul.

==>La Pata Rât, lângă groapa de gunoi a Clujului, nu se cunoaște numărul exact al celor infectați cu COVID-19. Imunizarea în masă e un proces scăpat de sub control.

==>Lipsa cadrului juridic duce la situații absurde: testele rapide antigen nu pot fi vândute în farmacii, dar sunt la liber online.

==>Scepticismul emoțional presupune să conștientizăm faptul că un anumit mesaj încearcă să ne manipuleze prin intermediul emoțiilor noastre.

 

INFODEMIC #7 este  este disponibil aici.

Dacă doriți să vă abonați la newsletter o puteți face aici.

Există și arhivă disponibilă!!!

Sinopsis

Informație și analiză din regiunea țărilor riverane Mării Negre și a Balcanilor.

SHOWHIDE Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.