După Covid-19. Anticorpii protejează circa 6 luni

Majoritatea persoanele care s-au vindecat de Covid-19 rămîn protejate de reinfectare pentru o perioadă de cel puțin șase luni, datorită menținerii unui nivel ridicat de anticorpi specifici, potrivit unui studiu amplu realizat în Marea Britanie.

Studiul, citat de către agenția de presă Reuters, a evaluat nivelul de anticorpi și perioada în care aceștia rămîn la un nivel considerat suficient pentru a proteja de reinfectare cu virusul SARS-CoV-2.

“Marea majoritate a oamenilor mențin un nivel detectabil de anticorpi pentru cel puțin 6 luni după infectarea cu noul coronavirus”, a declarat Naomi Allen, profesor la UK Biobank, coordonatoare a studiului.

Dintre participanții la studiu, care au fost confirmați cu Covid-19 și s-au vindecat, 99% aveau anticorpi specifici SARS-CoV-2 după trei luni de la vindecare, iar 88% aveau anticorpi după șase luni.

“Chiar dacă nu putem fi siguri cum se asociază acest lucru cu imunitatea, concluziile studiului sugerează că oamenii ar putea fi protejați de o reinfectare pentru cel puțin șase luni după prima infectare”, a mai spus Naomi Allen.

Potrivit acesteia, rezultatele noului studiu sunt similare cu cele ale unor studii făcute în Marea Britanie și Islanda, studii care au arătat că anticorpii anti SARS-CoV-2 persistă cîteva luni după ce persoana s-a vindecat de COVID-19. 

Studiul amintit mai sus arată totodată că seroprevalența SARS-CoV-2 – proporția în care populația a trecut prin boală și are anticorpi – era de circa 8,8 la sută la sfîrșitul anului trecut în Marea Britanie.

 

Sinopsis

Informație și analiză din regiunea țărilor riverane Mării Negre și a Balcanilor.

SHARE
SHOWHIDE Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.