”Transformare”. Burse pentru jurnaliști

Programul ”Burse pentru excelență în journalism” așteaptă și jurnaliști români la ediția din acest an a concursului

Ajuns la a 15-a ediție, programul oferă jurnaliștilor din 14 țări din Europa centrală și de sud-est, inclusiv din România, o bursă în valoare de 3.000 de euro și sprijin editorial pentru a relata pe larg despre tendințele care influențează societățile și regimurile democratice din această zonă.

Ca de obicei, programul de burse are o temă generală, care anul acesta este ”TRANSFORMARE”. Termenul limită pentru primirea propunerilor de investigații este 9 aprilie 2021.

”Jurnaliștii au acum ocazia să propună un subiect care să relateze – cu talent, dar și rigoare – despre transformările care au sau au avut loc în ultimul an de zile”, spune Neil Arun, editor al programului.

Zece jurnaliști vor fi selectați de către un juriu independent, pe baza propunerilor de subiecte pe care le vor face. Aceștia vor beneficia de un program de mentorat și de toate resursele pe care le poate pune la dispoziție organizația Balkan Investigative Reporting Network (BIRN).

Dincolo de susținerea financiară și editorială, bursierii mai beneficiază:

  • de șansa de a participa la un seminar introductiv despre tehnici de ”reporting” și ”storytelling”
  • de șansa de a câștiga burse suplimentare, în valoare de 1.000-3.000 euro care vor fi acordate celor mai bune trei investigații
  • publicarea articolelor finale în presa din regiune dar și în limba engleză, prin intermediul BIRN și al publicațiilor partenere
  • devin membri ai Fellowship alumni, o rețea ce include toți bursierii din anii trecuți

Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) și Fundația ERSTE au înființat programul ”Burse pentru excelență în journalism” în 2007. De atunci, mai mult de 140 de jurnaliști din 14 țări est-europene au beneficiat de acest program de dezvoltare profesională.

Jurnaliștii care doresc să se înscrie în program trebuie să completeze documentul Application form. Pentru a avea șanse mai mari, este recomandabil ca aceștia să citească mai întâi detalii despre program (Fellowship for Journalistic Excellence | Balkan Insight), unde vor găsi recomandări din partea editorilor.

Pentru mai multe detalii, puteți să scrieți la adresa [email protected]

Puteți urmări și:

Twitter: @Rept_Democracy

Facebook: RDFellowship

*Balkan Investigative Reporting Network, https://birn.eu.com/

* ERSTE Foundation, http://www.erstestiftung.org/en/

Sinopsis

Informație și analiză din regiunea țărilor riverane Mării Negre și a Balcanilor.

SHOWHIDE Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.