Decomunizarea e gata la Hotin

În Hotin, localitate din regiunea Cernăuți (Ucraina) tocmai a fost decomunizat ”Memorialul Gloriei Militare”, un monument din perioada sovietică, închinat memoriei soldaților sovietici morți în timpul celui de al doilea război mondial

„Dragi prieteni, în acest weekend am fost bucuros să primesc multe recenzii pozitive și mulțumiri din partea locuitorilor din Hotin cu privire la modernizarea Memorialului Gloriei. Am scăpat de simbolurile URSS – țară care nu mai există. Prin urmare, în comuna Hotin s-a finalizat procesul de decomunizare. Sunt fericit că în acest an, dificil din punctul de vedere financiar, am reușit în cele din urmă să modernizăm piața și memorialul gloriei cu resurse proprii”, a scris pe pagina sa de Facebook, primarul de Hotin Andrii Dranciuk, citat de către agenția BucPress.

Conform primarului Dranciuk, autoritățile din Hotin simbolurile comuniste sovietice, secera și ciocanul, au fost înlocuite cu tridentul ucrainean, iar plăcile din beton sub formă de steaguri roșii au fost vopsite în cele două culori oficiale ale Ucrainei, galben și albastru.

Imaginile de mai jos prezintă acest proces.

Sinopsis

Informație și analiză din regiunea țărilor riverane Mării Negre și a Balcanilor.

SHOWHIDE Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.