Sinopsis – este un portal de informație și analiză editat de Asociația de Investigații Media în Balcani – BIRN România. Portalul a fost realizat în urma proiectului ”Reporting Security in the Black Sea Area”, susținut financiar de către Black Sea Trust for Regional Cooperation. În acest moment, Sinopsis se susține prin voluntariat și finanțări ocazionale.

Sinopsis – e un proiect media care va oferi știri și analize obiective și nepartizane, din zona Mării Negre și a Balcanilor. Totul dintr-o perspectivă regională, care are în centrul său securitatea cetățenilor și a comunităților din acest spațiu. Punctele de vedere exprimate aici sunt doar ale autorilor și nu reprezintă neapărat pe cele ale editorului sau ale organizațiilor implicate.

Sinopsis – Într-un vechi document românesc, ”Sinopsis” era definit drept o ”adunare de multe învățături”. La fel, proiectul nostru media își propune nu să stimuleze consumul de informații, ci să ofere informații care să educe, să promoveze spiritul critic și analitic.

Asociația de Investigații Media în Balcani este parte a rețelei Balkan Investigative Reporting Network, ce editează publicația online regională Balkan Insight.